Προγράμματα υποτροφιών Fullbright - ΙΚΥ

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Fulbright προσφέρει υποτροφίες που καλύπτουν όλους σχεδόν τους επιστημονικούς κλάδους σε οποιοδήποτε αναγνωρισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο και εκπαιδευτικό ίδρυμα. Οι υποτροφίες, υπό μορφή οικονομικής ενίσχυσης, δίνουν την ευκαιρία σε φοιτητές, επιστήμονες, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς να σπουδάσουν, να παρουσιάσουν διαλέξεις, να διενεργήσουν ανεξάρτητη έρευνα ή να παρακολουθήσουν προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης.

Το Ίδρυμα Fulbright όμως δεν προσφέρει απλώς μια υποτροφία· προσφέρει σε επιστήμονες την ευκαιρία να βιώσουν μια καθοριστική για την πορεία τους πολιτισμική και ακαδημαϊκή εμπειρία και τους παρέχει αδιάκοπη στήριξη όχι μόνο για το διάστημα που διαρκεί η υποτροφία αλλά και μετά το πέρας αυτής. Και τα οφέλη δεν εξαντλούνται εδώ: Μια υποτροφία Fulbright ανοίγει νέους δρόμους και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες δόμησης ενός δικτύου επαφών σε παγκόσμια κλίμακα.

Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά όλες τις οδηγίες σχετικά με το πρόγραμμα της επιλογής σας πριν προχωρήσετε στο προκαταρκτικό στάδιο συμπλήρωσης του εντύπου καταχώρισης των προσωπικών σας στοιχείων (registration/application form).

Απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: Ερωτήσεις και Απαντήσεις